Spiraalistabilaatio

Home / Palvelut / Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio (Spiral Stabilization, SPS) on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin yli 30 vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä.

Spiraalistabilaatio-harjoitteita käytetään selän kiputilojen ja sairauksien, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi ja spondylolisteesi, hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn.

SPS-harjoitteilla parannetaan selän toiminnallisuutta, kehonhallintaa, tasapainoa, kävelyn tekniikkaa ja koordinaatiota. Lisäksi vahvistetaan syviä vatsalihaksia ja rentoutetaan ylijännittyneitä selän pitkiä ojentajalihaksia.

SPS-harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä. Tämän seurauksena saadaan tilaa selkärangan nikamien väliin ja näin ollen vähennetään painetta välilevyissä ja parannetaan niiden aineenvaihduntaa.

SPS-harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet tehdään pääasiassa seisomatasossa kevyellä vastuksella oman hengityksen rytmittämänä.