LymphaTouch®

Home / Fysioterapia / LymphaTouch®

LymphaTouch® on Suomessa kehitetty, turvotusta poistava fysioterapeuttinen hoitomenetelmä. Erityisen hyviä hoitotuloksia on saavutettu leikkausten ja traumojen jälkeisen turvotuksen hoidossa sekä fibroosin ja arpien käsittelyssä. Menetelmää on käytetty myös urheilusuorituksen jälkeiseen palautumiseen ja urheiluvammojen hoitoon. Hoidolla voidaan myös lievittää kipua sekä edistää nivelten liikkuvuutta. Tämän lisäksi alipainehoitoa voidaan yhdistää muihin hoitomuotoihin.

LymphaTouchin patentoitu hoitovaikutus perustuu paine-eron synnyttämään alipainetilaan kudoksessa.
Lymfaneste virtaa korkeammasta painetilasta kohti alempaa painetilaa. Samalla iho ja ihonalaiset kudokset venyvät alipaineen aiheuttaman imun johdosta. Kudoksen venyminen avaa lymfatiehyeitä, mikä saa aikaan imunesteen virtaamisen soluvälitilasta imusuoniin. Imusuonien seinämien venyminen aktivoi lymfakierron luonnollista pumppaustoimintaa kiihdyttäen lymfanesteiden poistumista elimistöstä ja vähentää turvotusta.

Hoito on säädettävissä potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti hyvin herkkäihoisista aina isompaa vastetta vaativille potilaille. Laitteen mittausominaisuudet auttavat oikean hoitotehon valinnassa ja antavat
palautetta hoidon vaikutuksesta kudoksessa. Erikokoiset, monipuoliset suulakkeet mahdollistavat tehokkaan ja yksilöllisen hoidon jokaiselle potilaalle.